Monique Martens

docente/trainer

Mindfulness, yoga en meditatie zijn onderdeel van mijn dagelijkse leven. Ik sta hierdoor bewuster in het leven. De effecten van mindfulness, yoga en meditatie laat ik mensen graag ervaren.

Meer dan 25 jaar volgde ik yogalessen bij yogastudio De Cirkel in Den Haag toen ik nog in het westen van Nederland woonde. In 2012 verhuisde ik naar het mooie en rustige Rijnwaarden waar ik samenwoon met mijn vriend, kat en geadopteerde hond. pasfoto

Ik ben geïnspireerd door “mijn” yogaleraren Jan Harmes en Marijke Harmes – van der Tas en hun manier van lesgeven. In hun lessen staat het aandachtig aanwezig zijn centraal en gaat het vooral om de stappen naar een yogahouding toe, wat ontdek je daarbij over jezelf? Mijn opleiding voor yogadocent heb ik bij hen gevolgd en afgerond. Het heeft mij veel gebracht.

Na de yogaopleiding volgde ik de opleiding voor mindfulnesstrainer bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.  Ik heb mij verder gespecialiseerd in het geven van yoga en mindfulness voor ouderen. Dankbaar voel ik mij als ik hen kan helpen om te gaan met het ouder worden en zijn

Ik onderhoud mijzelf door te mediteren, regelmatig yogaverdiepingslessen te volgen, deel te nemen aan retraites en stilteweekenden- en dagen en mindfulness te blijven oefenen onder meer bij de Sangha van hulpverleners in Doorn.  De laatste jaren is Cuong Lu, leraar, geleerde en schrijver mijn inspirator. Bij hem ga ik de opleiding Boeddhistische Psychologie volgen.

Als gecertificeerde mindfulnesstrainer, yogadocente geniet ik van de mogelijkheid om mensen in de Liemers, de Achterhoek en Overbetuwe helpen te zijn in het hier en nu.

Hartelijke groet,
Monique Martens

“Zorgen voor elkaar is de beste manier om voor onszelf te zorgen” (Cuong Lu)