Monique Martens

docente/trainer

Sinds 1988 beoefen ik met veel passie hathayoga. De laatste jaren beoefen ik ook met liefde mindfulness. De effecten van mindfulness, yoga en meditatie laat ik mensen graag ervaren. Mindfulness, yoga en meditatie zijn onderdeel van mijn dagelijkse leven. Ik sta hierdoor bewuster in het leven. Ook tijdens mijn werk als klantcoach.

Mijn opleiding voor yogadocent heb ik afgerond bij yogastudio De Cirkel in Den Haag. Hier heb ik 25 jaar yogalessen gevolgd toen ik nog in het westen van Nederland woonde. Sinds 2012 woon ik in het mooie en rustige Rijnwaarden samen met mijn vriend en jonge kat.

pasfoto

Ik ben geïnspireerd door “mijn” yogaleraren Jan Harmes en Marijke Harmes – van der Tas en hun manier van lesgeven. In de lessen staat het aandachtig aanwezig zijn centraal en gaat het vooral om de stappen naar een yogahouding toe, wat ontdek je daarbij over jezelf?

Als bijna vanzelf volgde ik de opleiding voor mindfulnesstrainer.  Ik heb mij verder gespecialiseerd in het geven van yoga en mindfulness voor ouderen.

Ik onderhoud mijzelf door te mediteren, regelmatig yogaverdiepingslessen te volgen, deel te nemen aan retraites en stilteweekenden- en dagen en mindfulness te blijven oefenen onder meer bij de Sangha van hulpverleners in Doorn.  De laatste jaren is Cuong Lu, leraar, geleerde en schrijver mijn inspirator.

Als gecertificeerde mindfulnesstrainer, yogadocente geniet ik van de mogelijkheid om mensen in de Liemers, de Achterhoek en Overbetuwe helpen te zijn in het hier en nu.

 

Hartelijke groet,
Monique Martens

“Zorgen voor elkaar is de beste manier om voor onszelf te zorgen” (Cuong Lu)