Stiltewandeling / Loopmeditatie

In de huidige maatschappij, worden onze hersenen onophoudelijk geprikkeld en krijgen we een steeds grotere behoefte aan rust. Door te mediteren kunnen je lichaam en je geest kalmeren. Je maakt (meer) contact met je lichaam en ervaart wat er op dat moment is.

YogaMo biedt stiltewandelingen / loopmeditaties aan op diverse mooie locaties in de natuur. Loopmeditatie is een van de oudste vormen van meditatie. Het is voor iedereen die even wil opladen en rust wil vinden in het drukke bestaan.

We wandelen met elkaar in stilte met vertraagde pas. Met elke voetstap volg je je ademhaling en keer je terug naar de werkelijkheid van dit moment. Je loopt bewust, maakt contact met je lichaam, je denken vermindert en je kunt de alledaagse stress van ”het achter jezelf aanlopen” loslaten. En af en toe staan we letterlijk stil en sluiten we onze ogen. Je ervaart steeds meer ontspanning en ruimte. Hierdoor is het mogelijk naar binnen te keren en te zien wat er is, een krachtige stilte en een prachtige natuur.

In de agenda kun je zien wanneer ik stiltewandelingen gepland heb. Je kunt je tot uiterlijk 1 dag voor de loopmeditatie aanmelden door je gegevens te mailen naar info@yogamo.nl of door je telefonisch aan te melden via 06 30 01 85 95.  Kosten zijn € 7,00 per persoon, graag betalen op de dag zelf.

Je kunt hier klikken voor mijn blog over loopmeditatie.

 

“Toen de Boeddha ontwaakte, liep hij met volle aandacht de natuur in en genoot van alles wat hij waarnam. Treedt in de voetsporen van de Boeddha…”