Mindfulness

YogaMo geeft trainingen in kleine groepen en individuele trainingen.

De basis van de 8-weekse mindfulnesstraining van YogaMo is de training zoals deze is ontwikkeld door de Amerikaanse hoogleraar Jon Kabat-Zinn (MBSR) met ook oefeningen uit de MBCT. Verder is de training aangevuld met onderdelen uit de opleiding toegepaste boeddhistische psychologie van boeddhist, leraar en schrijver Cuong Lu.

De 9-weekse mindfulnesstraining voor ouderen is de mindfulnesstraining MBSR van de Amerikaanse hoogleraar Jon Kabat-Zinn die is aangepast door Linda Schipper en Franca Warmenhoven. Ook deze training is aangevuld met onderdelen uit de opleiding toegepaste boeddhistische psychologie van boeddhist, leraar en schrijver Cuong Lu.

De 9-weekse mindfulnesstraining mensen met autisme is de mindfulnesstraining MBSR zoals deze is ontwikkeld door de Amerikaanse hoogleraar Jon Kabat-Zinn die is aangepast door Annelies Spek, klinisch psycholoog. Ook deze training is aangevuld met onderdelen uit de opleiding toegepaste boeddhistische psychologie van boeddhist, leraar en schrijver Cuong Lu.

Jon Kabat-Zinn ontwikkelde in 1979 de wetenschappelijk onderbouwde mindfulnesstraining. Hierin voegde hij de Oosterse wijsheid en Westerse psychologie samen. Cuong Lu voegt een belangrijk onderdeel aan de mindfulnesstraining toe: interbeing (inter-zijn). Met het inzicht van interbeing kun je jezelf in de ander zien. En je kunt in de ander de hele kosmos ontdekken. Mindfulness kan niet zonder interbeing beoefend worden. Dit geeft diepte, de beoefenaar kan raken aan vrijheid en geluk.