Programma mindfulnesstraining

Mindfulnesstraining is vooral een praktische training.  Je leert door te oefenen tijdens de training en in je dagelijks leven.

Tijdens de sessies worden diverse meditatie- en mindfulness technieken geoefend en iedere sessie heeft een thema.
Onderdelen van een sessie zijn: begeleide aandachts- en concentratieoefeningen, bewegingsoefeningen en zit- en loopmeditatie. Daarnaast komen er theoretische aspecten aan bod. Ook is er ruimte voor het bespreken van je ervaringen. Door nauwkeurig naar je ervaringen te kijken wordt je opmerkzaamheid gescherpt en kunnen er inzichten ontstaan.

Aandacht trainen is een vaardigheid trainen en dat vraagt oefening. Onderdeel van de training is thuis oefenen, dagelijks van een half uur tot drie kwartier per dag. Door ook thuis te oefenen krijg je inzicht in patronen die stress of onrust veroorzaken en komt er ruimte voor verandering.

Individuele training
Tijdens de individuele training sta jij 100% centraal tijdens de acht sessies van anderhalf uur.  Je krijgt op twee derde van de training een programma om zelf een dag in stilte door te brengen.

De training kan bij je thuis of op locatie. Ik stem met jou af wat je prettig vindt.

Groepstraining
De groepstraining bestaat uit acht sessies van twee-eneenhalf uur en negen sessies van anderhalf uur voor de specifieke training voor ouderen of autisten.

Bij de groepstrainingen is er op tweederde van de training een gezamenlijke oefendag. Deze dag biedt de gelegenheid om langduriger met mindfulness te oefenen en hier op een dieper niveau contact mee te maken. De dag wordt grotendeels in stilte doorgebracht, waardoor het oefenen intensiever wordt.