Mindfulnesstraining

Mindfulness training is vooral een praktische training.  Je leert door te doen.

Programma mindfulnesstraining

De training bestaat uit acht sessies van twee-eneenhalf uur en negen sessies van anderhalf uur voor de specifieke training voor ouderen of autisten. Tijdens de sessies worden diverse meditatie- en mindfulness technieken geoefend en iedere sessie heeft een thema. Tussen de sessies oefen je zelf.

Onderdelen van een sessie zijn: begeleide aandachts- en concentratieoefeningen, bewegingsoefeningen en zit- en loopmeditatie. Daarnaast komen er theoretische aspecten aan bod. Ook is er ruimte voor het bespreken van je ervaringen. Door nauwkeurig naar je ervaringen te kijken wordt je opmerkzaamheid gescherpt en kunnen er inzichten ontstaan.

Aandacht trainen is een vaardigheid trainen en dat vraagt oefening. Onderdeel van de training is thuis oefenen, dagelijks van een half uur tot drie kwartier per dag. Door ook thuis te oefenen krijg je inzicht in patronen die stress of onrust veroorzaken en komt er ruimte voor verandering.

Bij de groepstrainingen is er op tweederde van de training een gezamenlijke oefendag. Deze dag biedt de gelegenheid om langduriger met mindfulness te oefenen en hier op een dieper niveau contact mee te maken. De dag wordt grotendeels in stilte doorgebracht, waardoor het oefenen intensiever wordt.

Wil je liever een individuele mindfulnesstraining volgen? Dat kan ook. Vraag gerust naar de mogelijkheden.