Monique Martens

trainer en coach

Graag stel ik mij hier aan je voor.

Meer dan 25 jaar volgde ik yogalessen bij yogastudio De Cirkel in Den Haag toen ik nog in het westen van Nederland woonde. In 2012 verhuisde ik naar het mooie en rustige Liemers. Ik woon hier samen met mijn lief en onze poes en adoptiehond.

Ik ben geïnspireerd door “mijn” yogaleraren Jan Harmes en Marijke van der Tas en hun manier van lesgeven. Mijn opleiding voor yogadocent volgde ik bij hen. In hun lessen en opleiding  staat centraal: het aandachtig aanwezig zijn, de mindfulness van zenleraar en schrijver Thich Nhat Hanh.  Het gaat vooral om hoe jij je op de yogamat gedraagt. Heel interessant om dat over jezelf te ontdekken.

Profiel Mo verkleindMijn opleiding voor mindfulnesstrainer volgde ik  bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.  Ik ben verder gespecialiseerd in yoga en mindfulness voor ouderen. En heb mij verder verdiept in mensen met autisme. Fijn om hen te helpen om te gaan met het ouder en autist zijn.

Ik ontwikkel workshops waarin ik mensen op een creatieve manier laat ervaren wie ze werkelijk zijn, maar vooral wie ze niet zijn! Speerpunten zijn: de hokjesgeesten en buitenbeentjes. Verder schrijf ik blogs en maak ik gedichten over mindfulness, meditaties en boeddhisme.

Momenteel zit ik in het laatste jaar van de driejarige opleiding Toegepaste Boeddhistische Psychologie bij Mind Only van Cuong  Lu, zenleraar, geleerde en schrijver.

Verder ben ik verbonden aan het amateurtoneelgezelschap Klein Theater Doetinchem waarmee ik samen jaarlijks met veel plezier een productie op de planken zet. Inspirerend, mooi en dankbaar om samen een productie te maken waarmee we andere mensen kunnen vermaken.

Ook muziek en dansen (de 5 ritmes) geven mij inspiratie en energie. Ik volg de Haagse band
Di-rect, die met veel liefde en passie mooie muziek maken. Ook in tijden dat dit niet makkelijk was. Zij gingen door met wat wel mogelijk was en bleven met hun fans in verbinding. Dit spreekt mij erg aan.

Ik onderhoud mijzelf door te mediteren, het volgen van retraites en mindfulness te blijven oefenen onder meer bij een Sangha van Mind Only.
En ik breng vaak wandelend en fietsend tijd door in de natuur.

Cuong Lu is nu mijn inspirator.  Ik leer af mijn leven te laten leiden door mijn denken en gevoelens. Dat ik het echte leven mag vertrouwen is wat Cuong mij brengt. En dat verandert mijn manier van leven. En als mijn leven verandert verandert dit tegelijk ook van de mensen om mij heen. En krijgen ook zij meer vertrouwen in het leven, hoe die ook gaat. Hoe waardevol is dat!

Ik ben dankbaar mensen vertrouwen te kunnen geven dat er altijd een uitweg is voor iedere moeilijkheid in het leven. Zodat ze op eigen kracht verder kunnen. Daarvoor zet ik mij met heel mijn hart in.

Hartelijke groet,
Monique Martens

“Zorgen voor elkaar is de beste manier om voor onszelf te zorgen” (Cuong Lu)