Monique Martens

docente/trainer

Graag stel ik mij hier aan je voor.

Meer dan 25 jaar volgde ik yogalessen bij yogastudio De Cirkel in Den Haag toen ik nog in het westen van Nederland woonde. In 2012 verhuisde ik naar het mooie en rustige Rijnwaarden. Ik woon hier samen met mijn lief en onze poes en adoptiehond.

Ik ben geïnspireerd door “mijn” yogaleraren Jan Harmes en Marijke van der Tas en hun manier van lesgeven. In hun lessen staat het aandachtig aanwezig zijn centraal en gaat het vooral om de stappen naar een yogahouding toe, wat ontdek je daarbij over jezelf? Mijn opleiding voor yogadocent heb ik bij hen gevolgd en afgerond. Het heeft mij veel gebracht.

Na de yogaopleiding volgde ik de opleiding voor mindfulnesstrainer bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.  Ik ben verder opgeleid en gespecialiseerd in het geven van yoga en mindfulness voor ouderen. Fijn om hen te helpen om te gaan met het ouder worden en zijn. En ook heb ik mij verdiept in mensen met autisme.

Profiel Mo verkleind

Ik onderhoud mijzelf door te mediteren, regelmatig yogaverdiepingslessen te volgen, deel te nemen aan retraites en stilteweekenden- en dagen en mindfulness te blijven oefenen onder meer bij de Sangha van hulpverleners in Doorn.  De laatste jaren is Cuong Lu, leraar, geleerde en schrijver mijn inspirator. Bij hem volg ik de opleiding Toegepaste Boeddhistische Psychologie.

Een andere passie van mij is het spelen van toneel. Ik ben al jaren verbonden aan een amateurtoneelgezelschap. Naast yogadocente en mindfulnesstrainer ben ik werkzaam als klantcoach bij een woningcorporatie.

Mindfulness, yoga en meditatie zijn onderdeel van mijn dagelijkse leven waardoor ik bewuster in het leven sta. Graag laat ik mensen de effecten van mindfulness, yoga en meditatie ervaren. En ben ik dankbaar hen te kunnen ondersteunen met het leven om te gaan zoals het komt.

Hartelijke groet,
Monique Martens

“Zorgen voor elkaar is de beste manier om voor onszelf te zorgen” (Cuong Lu)