Monique Martens

trainer en coach

Graag stel ik mij hier aan je voor.

Meer dan 25 jaar volgde ik yogalessen bij yogastudio De Cirkel in Den Haag toen ik nog in het westen van Nederland woonde. In 2012 verhuisde ik naar het mooie en rustige Liemers. Ik woon hier samen met mijn lief en onze poes en adoptiehond.

Ik ben geïnspireerd door “mijn” yogaleraren Jan Harmes en Marijke van der Tas en hun manier van lesgeven. Mijn opleiding voor yogadocent volgde ik bij hen. In hun lessen en opleiding  staat centraal: het aandachtig aanwezig zijn, de mindfulness van zenleraar en schrijver Thich Nhat Hanh.  Het gaat er vooral om hoe jij je op de yogamat gedraagt. Heel interessant om dat over jezelf te ontdekken.

Profiel Mo verkleindMijn opleiding voor mindfulnesstrainer volgde ik  bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.  Ik ben verder gespecialiseerd in yoga en mindfulness voor ouderen. En heb mij verder verdiept in mensen met autisme. Fijn om hen te helpen om te gaan met het ouder en autist zijn.

Ik volgde de driejarige opleiding Applied Buddhist Psychology bij Mind Only van Cuong  Lu, zenleraar, geleerde en schrijver.

Ik ontwikkel workshops waarin ik mensen laat ervaren wie ze werkelijk zijn, maar vooral wie ze niet zijn!  Verder werk ik aan een gedichtenbundel over mindfulness, meditaties en boeddhisme.  En schrijf ik blogs over deze onderwerpen.

Al lange tijd speel ik amateurtoneel. Momenteel ben ik verbonden aan het amateurtoneelgezelschap Klein Theater Doetinchem. Samen zetten we jaarlijks met veel plezier een productie op de planken. Inspirerend, mooi en dankbaar om samen een productie te maken waarmee we andere mensen kunnen vermaken.

Ook muziek en dansen (de 5 ritmes) geven mij inspiratie en energie. En ik breng vaak wandelend en fietsend tijd door in de natuur.

Ik onderhoud mijzelf door te mediteren, deel te nemen aan retraites en mindfulness te blijven oefenen onder meer bij Sangha’s van Mind Only. Ook volg ik regelmatig trainingen van Mind Only en NoWordZen.

Cuong Lu is nu mijn leraar en inspirator.  Ik leer af mijn leven te laten leiden door mijn denken en gevoelens. Dat ik het echte leven mag vertrouwen is wat Cuong mij brengt. Ik ben gestopt met zoeken naar geluk. Dat heeft mijn leven verandert. En daardoor tegelijk ook het leven van de mensen om mij heen:  meer vertrouwen in het leven, hoe die ook gaat. Hoe waardevol is dat!

Ik ben dankbaar mensen vertrouwen te kunnen geven dat er altijd een uitweg is voor iedere moeilijkheid in het leven. Zodat ze op eigen kracht verder kunnen. Daarvoor zet ik mij met heel mijn hart in.

Hartelijke groet,
Monique Martens

“Zorgen voor elkaar is de beste manier om voor onszelf te zorgen” (Cuong Lu)