Monique Martens

docente/trainer

Graag stel ik mij hier aan je voor.

Meer dan 25 jaar volgde ik yogalessen bij yogastudio De Cirkel in Den Haag toen ik nog in het westen van Nederland woonde. In 2012 verhuisde ik naar het mooie en rustige Rijnwaarden. Ik woon hier samen met mijn lief en onze poes en adoptiehond.

Ik ben geïnspireerd door “mijn” yogaleraren Jan Harmes en Marijke van der Tas en hun manier van lesgeven. In hun lessen staat het aandachtig aanwezig zijn centraal en gaat het vooral om de stappen naar een yogahouding toe, wat ontdek je daarbij over jezelf? Mijn opleiding voor yogadocent heb ik bij hen gevolgd en afgerond. Het heeft mij veel gebracht.

Na de yogaopleiding volgde ik de opleiding voor mindfulnesstrainer bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.  Ik ben verder opgeleid en gespecialiseerd in het geven van yoga en mindfulness voor ouderen. Fijn om hen te helpen om te gaan met het ouder worden en zijn. En ook heb ik mij verdiept in mensen met autisme.

Momenteel ontwikkel ik workshops waarin ik mensen op een creatieve manier wil laten ervaren wat mindfulness is en vooral ook wat het niet is! Speerpunten hierin zijn: de hokjesgeesten en buitenbeentjes. Verder schrijf ik blogs en maak ik gedichten over mindfulness, meditaties en boeddhisme.

Ik volg een driejarige opleiding Toegepaste Boeddhistische Psychologie bij Mind Only van Cuong  Lu, leraar, geleerde en schrijver. Hij is mijn inspirator.  Ik leer af mij te laten leiden door het denken. Dat ik het echte leven mag vertrouwen is wat Cuong mij brengt. En dat verandert mijn kijk op het leven. En als mijn kijk verandert verandert dit tegelijk ook van de mensen om mij heen. En krijgen ook zij meer vertrouwen in het leven. Hoe waardevol is dat!

Profiel Mo verkleindIk onderhoud mijzelf door te mediteren, regelmatig yogaverdiepingslessen te volgen, deel te nemen aan retraites en stilteweekenden- en dagen en mindfulness te blijven oefenen onder meer bij Sangha’s. En ik breng wandelend en fietsend tijd door in de natuur.

Verder ben ik verbonden aan het amateurtoneelgezelschap Klein Theater Doetinchem waarmee ik jaarlijks met veel plezier een productie op de planken zet. Inspirerend, mooi en dankbaar om samen een productie te maken waarmee we andere mensen kunnen vermaken.

Graag laat ik mensen de effecten van mindfulness, yoga en meditatie ervaren. En ben ik dankbaar mensen te kunnen ondersteunen met het leven om te gaan zoals het komt.

Hartelijke groet,
Monique Martens

“Zorgen voor elkaar is de beste manier om voor onszelf te zorgen” (Cuong Lu)