Workshop Mindfulnessyoga en meditatie

Beweeg in aandacht, adem met aandacht en ontdek……

Tijdens deze workshop wordt je je meer bewust van je lichaam en geest door het doen van bewegingsoefeningen en te mediteren. En krijg je een stuk theorie over mindfulness.

Mindfulnessyoga is een vorm van Hathayoga waarbij meditatie op de voorgrond ligt. Door het uitvoeren van langzame bewegingsoefeningen, wordt je opmerkzaamheid (mindfulness) beoefend. Wanneer je stiller en met meer aandacht beweegt ontdek je meer dan alleen de bewegingen die je lichaam maakt. Je wordt je bewust van je eventuele gedachten, stemmingen, emoties en allerlei andere reacties die zich kunnen voordoen. Je ontdekt hoe je gewend ben hiermee om te gaan. Ook tijdens het mediteren, zitten in stilte, wordt je je hiervan bewust.

Mindfulness leert je anders te kijken en je niet te laten meeslepen door alles wat zich in je leven voordoet. Je wordt stabieler en kalmer en je stress reduceert. Je voelt je vrijer en lichter. Je bent jezelf.

Wat deze workshop je brengt?

  • Je leert jezelf beter kennen
  • Je wordt je (meer) bewust van je lichaam en geest
  • Je leert omgaan met de drukte in je hoofd
  • Je kunt ontspannen
  • Je maakt kennis met de kracht van je adem

Iedereen kan met deze workshop meedoen, je hoeft geen ervaring met yoga of meditatie te hebben.

Regelmatig geef ik workshops mindfulness waarin je kennis kunt maken met mindfulness. Tijdens de workshop geef ik een toelichting op wat mindfulness is en doen we aandachtsoefeningen uit de mindfulnesstraining.

Nieuwsgierig of mindfulness iets voor je kan betekenen? Vraag gerust naar de mogelijkheden een workshop te volgen.